Középpontban az információbiztonság

2023.03.06. 16:30

Hogyan ne váljunk csalás áldozatává? – az idősek a legveszélyeztetettebbek

Újabb programmal segítette az idős emberek digitális világban történő tájékozódását a WellOSyst. A legutóbbi előadáson az információbiztonság mellett az okoseszközök körültekintő használatáról hallhattak érdekes és hasznos gondolatokat az érdeklődők.

Héjj Vivien

Személyes tapasztalataikat is megoszthatták egymással a jelenlévők

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A programot tavaly hívta életre az Alcoa Alapítvány támogatásával a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A kezdeményezés célja, hogy a nyugdíj előtt állók, valamint a már nyugdíjas emberek életminőségét és a digitális, modern világban való tájékozódását segítse.

Idős emberek jogai és jóléte a digitalizáció korában címmel tartott előadást hétfő délelőtt Németi Kristóf kiber fenyegetettség elemző és Nyikes Zoltán egyetemi docens. A központi téma ezúttal a csalások köré épült, s szó esett egyebek mellett arról, milyen jelek mutathatnak arra, hogy csalás áldozataivá váltunk – például gyanús üzenetek, e-mailek, „bankoktól” érkező furcsa hívások –, hogyan védhetjük meg magunkat és mit tehetünk akkor, ha már megtörtént a baj.

Az előadás után kötetlen beszélgetés kezdődött, melynek során a jelenlévők megoszthatták egymással eddigi, csalásokhoz fűződő tapasztalataikat és elsajátíthatták egymástól a jó gyakorlatokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában