Frissen Fejérből

2023.03.13. 11:30

Folytatódik a Pilinszky tér kálváriája

Burkolati jel festés miatt lesz hétfőn forgalomkorlátozás a Pilinszky János téren – adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár önkormányzata.

Déri Brenda

Hétfő délelőtt még kordonokkal voltak elkerítve az új felfestések

Fotó: Déri Brenda / FMH

Mint írják a Városgondnokság munkatársai útburkolati jel festést végeznek március 13-án reggel 7 és délután 14 óra között, így az érintett területen forgalomkorlátozásra kell számítani. Erre kihelyezett értesítő cédulákkal is felhívták az ott parkoló gépjármű tulajdonosok figyelmét. 

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. március 13-án a Pilinszky tér játszótér körüli parkolóinak felfestése miatt a terület 2023. 03. 13. 6:00-14:00 órák között lezárásra kerül” – áll a Városgondnokság által kihelyezett levélben. 

A munkálatok idejére forgalomkorlátozás volt érvényben a területen
Fotós: Déri Brenda / FMH

Ugyanekkor az útburkolati jelek felfestésének számos előzménye van, az egyik ilyen, hogy múlt héten egyik napról a másikra kikerült a Pilinszky térre egy megállni tilos és egy egyirányú utcát jelző KRESZ tábla, habár az utóbbit a kihelyezés után nem sokkal el is távolították. A táblák kihelyezésével, csakúgy mint a mostani útburkolati jelek felfestésével valószínűleg azt szeretnék elérni, hogy az ott élők ne parkoljanak a zöld területekre. Visszatérő probléma ugyanis, hogy parkolóhely hiány miatt a lakók a füves, jelenleg inkább saras területekre parkolnak. Ezért pedig korábban jó néhány olyan lakót bírságoltak meg, akik állítják volt éves parkolóbérletük, csak éppen kijelölt parkolóhely nem, amit igénybe vehettek volna. A bírságok kiosztásának idejében pedig még felfestések és jelzőtáblák sem voltak, amik figyelmeztették volna a parkoló autósokat a szabálysértésre. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában