Nem adják fel a várat

2023.03.12. 20:56

Ezen a hétvégén összegyűlt a Csókakői Várbarátok Társasága

Megtartotta évi rendes közgyűlését a Csókakői Várbarátok Társasága. Csöngedi Károly elnök összehívta az egyesület tagjait hogy számot vessenek a 2022 es évről és hogy terveket szüljenek a 2023 as évre.

FMH

Fűrész György polgármester maga is tagja a civil szervezetnek és az azt vezető lovagi tagozatnak

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az eseményen felszólalt Fűrész György polgármester is, aki megköszönte a civil szervezet valamennyi tagjának az egész esztendőn át tartó lelkes és állhatatos munkát.

Az elmúlt időszakban a szokásosnál lényegesen kevesebb pénzt tudod fordítani a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Fejér vármegye egyetlen fennmaradt középkori várának felújítására, de emiatt nem csüggedtek a várbarátok. Minden hónapban megtartották a szokásos társadalmi munkát, és ezzel párhuzamosan elkészült a vár kapuja felé tartó úton a 14 Stációból álló kálvária.

Az egyesületet vezető fehér palástot viselő lovagi tagozat szeretne további önkénteseket bevonni a vár építéséhez
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Ebben az évben tovább folytatódik a munka és ennek kapcsán szóba került az is hogy a lehetőségekhez mérten további tagokat, illetve önkénteseket szeretnének toborozni a nemes feladathoz.

A közgyűlés hivatalos részének végén Végh György lovag és párja Margó készítette a vacsorát, melynek elfogyasztása közben tovább egyeztetett a tagság a számtalan feladatról, köztük az ódon falak sérüléseinek kijavításáról.

Fotós: Palocsai Jenő / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában