Megyénkből 61 iskola 1288 tanulója vett részt

2023.03.27. 13:28

Büszkék lehetünk – a Zrínyi Ilona Matematikaverseny vármegyei fordulójának legeredményesebb iskolája a Hétvezér

Idén immáron 34. alkalommal került megrendezésre a Zrínyi Ilona Matematikaverseny, melynek eredményhirdetésére március 24-én, pénteken került sor a Hétvezér Általános Iskolában.

Déri Brenda

A legeredményesebb 133 diákot jutalmazták

Az oktatási intézmény igazgatójától, Nagyné Mészáros Beátától megtudtuk, hogy a verseny, csakúgy, mint korábban az idei tanévben is három fordulóban zajlik. 

– Az első fordulóban 46684 diák vett rész, akik közül 10467 fő volt határon túli – felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági – magyar diák. Megyénkből 61 iskola 1288 tanulója mérette meg magát – tájékoztatta lapunkat az iskolaigazgató.

Megyénkből 61 iskola 1288 tanulója mérette meg magát.
Forrás: Hétvezér Általános Iskola

Az első forduló eredményei alapján a következő, vármegyei fordulóban 4 város 5 iskolája vehetett részt 608 tanulójával. Közülük a legeredményesebb 133 diákot jutalmazták a március 24-i eredményhirdetésen. 

– Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok is, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukban a legjobb 15 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel a díjazottak közé kerültek– részletezte a pedagógus.

Visszatérve az eredményhirdetésre a vármegyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Hétvezér Általános Iskola, míg a Közép-Dunántúli régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziuma a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola lett. 

Forrás: Hétvezér Általános Iskola

Általános Iskola egyéni kategóriában első helyezést ért el: Vaik Rita (2. osztály), Vörös Veronika (3. osztály), Kropf-Kiss Barnabás (4. osztály), Scherer Lujza (5. osztály), Nyikos János (6. osztály), Füredi Luca (7. osztály) és Nagy-Nyika Tamás (8. osztály). 

Gimnázium egyéni kategóriában első helyen végzett: Fekete Csaba (9. évfolyam), Gyimesi Dávid (10. évfolyam), Valicsek Donát (11. évfolyam) és Mészáros Máté (12. évfolyam). 

Technikum egyéni kategóriában a dobogó élére állhatott: Rontó Kitti (9. évfolyam), Takács Leó (10. évfolyam), Rémai Viktor (11. évfolyam) és Hujber Ferenc Kristóf (12. évfolyam). 

Habár a fent felsorolt diákok érték el a matematikaverseny során a legjobb eredményeket az országos döntőre mellettük azokat a diákokat is meghívták, akik második vagy harmadik helyezést értek el. 

Az országos döntőt április 21-én tartják a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolában. 

Forrás: Hétvezér Általános Iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában