Rémhírkeltés

2023.03.16. 17:00

Álprofillal rágalmazzák a dunaújvárosi kórház dolgozóit - állítja a főigazgató

Az elmúlt napokban a facebook közösségi oldalon (egy dunaújvárosi csoportban), álprofillal valaki a kórház néhány dolgozóját alaptalanul kezdte rágalmazni - állítja közleményében Jobbágy Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

"A rémhírkeltésnek semmilyen valóságalapja nincsen, kérem ne üljenek fel a folyosói pletykákhoz hasonló felesleges feszültségkeltő bejegyzéseknek.
Vannak szakrendeléseink, ahol szakemberhiány miatt hosszabb várakozási idő után tudnak csak időpontot adni kollégáim, vagy későbbiekben visszahívják a beteget konkrét szakrendelési időponttal. Kérem segítsék munkánkat azzal, hogy nem ülnek fel a nézettségvadász posztoknak és megosztásokkal nem terjesztik tovább a téves információkat." - idézve a főigazgató szavai.

Az intézményvezető továbbá hozzátette: "Minden esetben, amikor az egészségügyi intézményünk, vagy az általa foglalkoztatott egészségügyi dolgozó által kifejtett tevékenységet, vagy magatartást sérelmezi, szíveskedjen azt írásban vagy szóban a VI. emeleten található Kommunikációs osztályra eljuttatni, vagy ott személyesen előadni annak érdekében, hogy az intézmény irányítója a vélt sérelmet hivatalosan kivizsgálhassa és ennek eredményéről az érintetteket tájékoztathassa. Amennyiben a fentiek ellenére intézményünk az előzőekben közölt tényállások bekövetkezését, megsértését vélelmezi, úgy haladéktalanul intézkedik a jogi felelősségre vonás kezdeményezéséről."

Az esettel kapcsolatban arról is tájékoztatott, hogy "az intézmény becsületének csorbítására alkalmas tény állítása, híresztelése, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezés használata a Büntető Törvénykönyvben (2012. évi C. törvény) foglalt „Rágalmazás” bűncselekménye, ha pedig dolgozónk munkakörének ellátásával összefüggésben nagy nyilvánosság előtt szintén a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el úgy a „becsületsértés” törvényi tényállását meríti ki, melyet a hivatkozott törvény szabadságvesztéssel rendel büntetni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában