Íme a levél!

2023.03.06. 11:30

A lemondott velencei képviselők levelükben mindent leírtak

Eljutott szerkesztőségünkhöz a lemondott három velencei képviselő levele, melyet a polgármesternek adtak át lemondásuk idején. A levélben leírták, miért érezték úgy, hogy a lakosságtól kapott képviselői felhatalmazást vissza kell adniuk.

S. Töttő Rita

Forrás: Pexels.com

Képviselői lemondásokkal indította a 2023-as évet Velence önkormányzata, hiszen ahogy megírtuk, a képviselő-testület három tagja – Szabó Attila, Fésűs Attila és Pap János - egyszerre mondott le és köszönt el a városvezetéstől. Akkor a lemondott képviselők egy levelet adtak át a polgármesternek, melyben részletezték lemondásuk okát. A levél tartalmával kapcsolatosan korábban már kérdeztük Szabó Attila ex-képviselőt, ám akkor még azt mondta: lehetőséget ad a polgármesternek arra, hogy maga hozza nyilvánosságra azt, hiszen a lakosság tájékoztatást vár tőle. Ám most – fogalmazott Szabó -, mivel a lakossági kérésnek a polgármester és az önkormányzat nem tett eleget, ezért hozzájuk fordultak kérdéseikkel. A további találgatásokat elkerülendő pedig megosztják a levél tartalmát – hogy ezzel is segítsék a polgármestert a hiteles tájékoztatásban.  

A levelet szó szerint közöljük:

„Tisztelt Velencei polgárok, tisztelt Polgármester, tisztelt Képviselőtársaink!

Ezúton lemondunk az önkormányzati képviselői megbízásunkról.

Nagyon nehéz döntést hoztunk, amelynek indokai a következők:  

A jelenlegi önkormányzati ciklus nehézségei céltudatos és összehangolt munkát igényelnek. Gyors és határozott intézkedésre van szükség, amelyek csakis az érintett felek szoros együttműködésében valósul hatnak meg. Ezen felül a város mindannyiunk által áhított fejlődéséhez, a lakosság közérzetének javításához elképzelések és kidolgozott tervek is kellenek, azok végrehajtásához pedig a pénzügyi források megteremtése szükséges.

Mindezek hiánya egyre égetőbb probléma Velencén, és az elmúlt években tett erőfeszítések ellenére sem indultak be azok a folyamatok, amelyek határozott fejlődési irányt mutatnának városunkban.

Mindebben természetesen külső tényezők hatása is szerepet játszik, de az is érzékelhető, hogy a városvezetés tehetetlensége milyen jelentős mértékben fokozta a nehézségeket. Egy város vezetésének rátermettsége nehéz helyzetben mutatkozik meg igazán. Velence esetében a városvezetés rátermettsége nem bizonyult elégségesnek ahhoz, hogy a legalapvetőbb problémákra megoldást találjon vagy a megoldáshoz támogatást mozgósítson és elkötelezett partnereket állítson.

A megoldási lehetőségekre több alkalommal is hiába hívtuk fel a figyelmet és hiába igyekeztünk a legjobb szándékkal segítséget nyújtani. A javasolt feladatok nem kerültek elvégzésre. A megválasztásunk óta eltelt több mint három évben nem tudtuk meggyőzni a városvezetést arról, hogy

- A Korzó működésében jelentkező anomáliákat fel kell oldani

- Az uszoda területfejlesztésének ügyét mielőbb rendezni kell

- Az országgyűlési képviselőkkel és politikai döntéshozókkal a jó kapcsolatot szükséges kiépíteni és tartani - az együttműködés elengedhetetlen

- A helyi vállalkozókkal jó kapcsolatot kell tartani és tevékenységüket a város fejlődése érdekében támogatni szükséges - az együttműködés elengedhetetlen

- A polgármesteri jutalmak előterjesztését a város ügyeitől függővé kell tenni

- A városi infrastruktúra módosításait minden esetben egyeztetni szükséges az érdekelt felekkel

A felsorolt problémákkal kapcsolatban 2022 tavaszától több alkalommal lemondásra kértük a polgármestert annak érdekében, hogy újra definiáljuk az önkormányzat lehetőségeit, feladatait és kapcsolatait. Ezt követően több alkalommal képviselői megbeszélést tartottunk, ahol több képviselőtársunk is kritikai észrevételt fogalmazott meg a város vezetésével kapcsolatban. Sajnos ennek ellenére nem történt változás, a polgármester lemondása nem történt meg.

A képviselőtestület feloszlását annak ellenére nem tudtuk elérni, hogy a képviselőtársaink többsége egyetért a felsorolt problémákkal. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján meggyőződésünk, hogy így a ciklus hátralevő részében változás nem várható az eddigiekhez képest, ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy a lakosságtól kapott képviselői felhatalmazást a mai nappal visszaadjuk. Reméljük, hogy elhatározásunkat Velence lakossága megértéssel fogadja.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában