Politika

2023.02.13. 20:00

„Ehhez már nem tudom adni a nevemet” - Három képviselő lemondott Velencén

Három képviselő mondott le hétfőn a velencei képviselő-testületben. Az eddigi alpolgármester tisztázta: a polgármester és köztük lévő feloldhatatlan ellentétek tették szükségessé a lépést. „Ehhez már nem tudom adni a nevemet” – fogalmazott.

S. Töttő Rita

A 2019-es választások utáni eskütétel: „A Regélős Gerhard Ákos vezette grémiumban heten: Faragó Péter, Fésűs Attila, Kernya Gábor, Pap János, Pap Zsigmond, Sarf György és Szabó Attila kapott képviselői helyet a Regélő Egyesület színeiben, míg Sirák András a Fidesz-KDNP színeiben jutott mandátumhoz”

Forrás: Velence Facebook oldala

Közleményt adott ki Velence önkormányzata egy, a mai napon történt esemény kapcsán. Mint megfogalmazták, február 13-án Fésűs Attila, Pap János és Szabó Attila képviselők lemondtak mandátumukról. A város közösségi oldalán számolt be a történtekről, s hangsúlyozzák: köszönik eddigi munkájukat.

Szabó Attila, az eddigi alpolgármester a feol.hu-nak elmondta: az elmúlt másfél-két év hozománya a mai hármas lemondás. Egész oldalas levelet adtak át ezzel kapcsolatosan a polgármesternek, melyben magyarázatot adnak a lemondásukra.

- A lemondásunk egy jó másfél éves folyamat végeredménye – szögezte le a lemondott alpolgármester, emlékezve arra, hogy a 2019-es önkormányzati választások idején a képviselőségért induló társaság kimondatlanul is köréjük épült.

- Azért állt be a társaságba a többi jelölt, mert tetszett nekik, amit képviseltünk az előző ciklusban. Az általunk képviselt értékek azonban nem találták meg a helyüket az új testületben – fogalmazott Szabó Attila, akit kértünk arra, mondjon példát. Egyik fő okként a városért tenni tudó és akaró segítőkkel való kapcsolat hiányát emelte ki. Mint mondta, a politikai szereplőkkel – például az országgyűlési képviselővel - való együttműködés, illetve együtt nem működés nem sikerült jól, és – mint fogalmazott -, mindegy, ki milyen beállítottságú, az együttműködés mindenképpen szükséges volna azokkal, akik a település segítségére tudnának lenni.

- Kértük a polgármestert, ha nem sikerül közelebb hozni a segítőket, álljon fel és mondjon le. Volt olyan időszak, amikor öt képviselő is kijelentette nem tetszését. Voltak elmondott és leírt elvárások, a polgármester miképpen valósítsa meg kapcsolatát a helyiekkel, vállalkozókkal, támogatókkal. Abban azonban nem tudtunk megegyezni, hogy a testületet oszlassuk-e fel. Elindult így egy belső konfliktus, egy méltatlan harc és kommunikáció, s így már nem lehetett tovább csinálni. Ehhez már nem tudom adni a nevemet, nem így ismertek meg, nem ezért választottak meg, így elérkezett a pillanat, hogy – a velem egyetértőkkel együtt – beadjam a lemondásomat.

A megüresedett képviselői helyek betöltéséről pedig a Helyi Választási Bizottság a választási törvények szerint gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában