Évente több tízmilliós kár keletkezik

2023.03.04. 15:00

„A látvány sokkoló volt” – sorozatos rongálások Ercsiben

A minap az Duna-parti pihenőpadot, majd a „Nagyhíd” karzatán található fedlapot rongálták meg ez idáig ismeretlen tettesek.

Héjj Vivien

A Duna-parti pihenőpad és a hulladékgyűjtő edény is rongálás áldozata lett

Forrás: Ercsi város önkormányzata

A történtekről Ercsi önkormányzatának hivatalos oldalán számolt be a városgazdálkodási irodavezető, aki lakossági bejelentések útján értesült a károkozásokról.

Először a Duna-parton történtekről érkezett a hír, miszerint a pihenőpadot és a mellette lévő hulladékgyűjtő edényt valakik megrongálták.

– A bejelentést követően azonnal a megadott helyszínre siettem, ahol egy elképesztően brutális pusztítást láttam. A látvány sokkoló volt. A betonba ágyazott pihenőpadot és a mellette található hulladékgyűjtő edényt brutális erővel tépte fel valaki és lökte odébb a helyükről. – írja le a helyszínen látottakat Oszlánszki Zsolt, s hozzáteszi, kollégáival hetente meg kell küzdeniük a barbarizmus által okozott károk helyreállításával.

A következő eset a "Nagyhídnál" történt, itt a karzat fedlapját rongálták meg
Forrás: Ercsi város önkormányzata

Sajnos a következő nap is hasonló bejelentéssel, s kárfelméréssel kezdődött: ekkor a „Nagyhídnál” történt az eset. Valakik megrongálták a híd karzatán található fedlapot.

A nem újkeletű probléma a város költségvetését is negatívan érinti, ugyanis évente súlyos tízmillió forintokat költ az önkormányzat a helyreállítási munkálatok elvégzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában