Törökországi földrengés

2023.02.10. 11:44

Zámoly 100 ezer forintot ajánlott fel a szurkolói csoporton keresztül

Az RBD Ultras, azaz a Videoton futballcsapatának szurkolói a török nagykövetséggel egyeztetve gyűjtést indítottak a törökországi földrengésben érintettek megsegítésére. A felhíváshoz a zámolyi önkormányzat is csatlakozott, százezer forinttal támogatta a kezdeményezést.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Red Blue Devils Ultras csoportjának csütörtökön közzétett felhívásában – a fertőzésveszély kizárása érdekében – kizárólag új plédeket, takarókat, matracot, sátrat, hálózsákot, tisztító-, és fertőtlenítő szereket, kemping felszerelést, termoszt, gázpalackot, baba tápszert, pelenkát, illetve tartós élelmiszereket, sertésmentes konzerveket kértek, amelyeket közvetlenül a földrengésben értintett török emberekhez juttatnak el egy kamion rakományaként a lehető legrövidebb időn belül. A felhívást Zámolyon is olvasták és mivel a település korábban kapott segítséget az RBD-től, ezért a képviselő-testület úgy döntött, most rajtuk a sor.

- Tavaly, amikor ukrán menekülteket fogadtunk a faluban, az RBD eszközökkel és tartós élelmiszerekkel járult hozzá a művelődési házban elszállásolt családok ellátásához. Ez akkor nekünk nagyon jól jött. Most így szeretnék viszonozni az akkori segítségüket. Mivel az idő rövidsége miatt nem volt időnk bevásárolni, pénzt utaltunk a számlájukra és százezer forinttal járultunk hozzá a szükséges eszközök beszerzéséhez, az élelmiszercsomagok összeállításához – nyilatkozta a feol.hu-nak Sallai Mihály, polgármester, aki a falu önkormányzatának közösségi oldalán azt kérte a zámolyiaktól, hogy aki megteheti, szintén válassza a támogatás ezen formáját. 

Az adományokat egyébként ma, azaz pénteken 13-16 óráig a Club1941-ben (Székesfehérvár, Budai út 2.) személyesen le is lehet adni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában