Itt a farsang, áll a bál

2023.02.15. 08:00

Moziztak és alkottak a sárszentmihályi óvodások

Vidám farsangi kézműves foglalkozás és KönyvtárMozi várta az óvodás gyerekeket hétfőn a Sárszentmihály Könyvtári, Információs és Közösségi Helyen.

Hajdú Marianna

Nagy lelkesedéssel készültek a farsangi álarcok

Fotó: Süle Zsuzsanna

KönyvtárMozi mesefilm vetítéssel és farsangi kézműves foglalkozással lepte meg a Sárszentmihályi Csicsergő Óvoda 18 fős középső és 17 fős nagy csoportját, a Sárszentmihályi Könyvtári Információs és Közösségi Hely Sárszentmihályon.

A lányok sem csak a csillogó kiegészítőket választották
Fotós: Süle Zsuzsanna

A könyvtári rendezvény első felében az óvodás gyermekek a Leo és Fred vicces magyar rajzfilmsorozatból, a Bohóc és az Elvarázsolt varázspálca epizódokat nézték meg. A vicces történetek mindenkit mosolyra fakasztottak, hangos kacaj hallatszott a máskor csendes könyvtárban.

A színes filctollak kavalkádjában mindig akad egy "népszerű" szín
Fotós: Süle Zsuzsanna

A vetítés után a gyerekek a farsangi ünnepkör hagyományaival ismerkedtek, mondókáztak, énekeletek a farsangi maszkok készítése közben. Volt, aki már előre elkészített álarcot színezett és díszített.

Igazán változatosra sikerültek az álarcok
Fotós: Süle Zsuzsanna

Az ügyes kezű apróságok bátran álltak neki a díszes, tollakkal és csillámokkal tarkított, matricákkal is díszített farsangi kiegészítőknek, melyeket a pénteki óvodai farsangi bálban büszkén viselnek majd.

Az elkészült alkotások nagy belépője pénteken lesz az ovis bálban
Fotós: Süle Zsuzsanna

Természetesen a könyvtár nyújtotta mesés-könyves lehetőségekkel is megismerkedhettek a programot szervező Süle Zsuzsanna könyvtáros jóvoltából, aki a későbbiekben is várja vissza a leendő új, vagy régi kölyök olvasókat, akár rendezvényre, akár könyveket kölcsönözni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában