Frissen Fejérből

2023.02.15. 14:30

Katonai konvojok vonulnak át Fejér útjain

Február 18-án és 19-én, azaz most hétvégén szintén áthaladnak a katonai konvojok Fejér megye egyes útszakaszain. A gyakorlatozó alakulatok az alábbi településeket érintő utakon haladnak keresztül.

S. Töttő Rita

Fotó: Matey István / Hajdú-Bihari Napló (Illusztráció!)

Ismét gyakorlatot tart a február 18-19-i hétvégén a Magyar Honvédség. A csapatmozgások miatti megnövekedett katonai járműforgalom Fejér megye több útját érinti. Február 18-án, szombaton és 19-én, vasárnap reggel 6 és délután 18 óra között Székesfehérvár északi peremterületei és Bakonykúti útvonalán figyelhetik meg a járművezetők a katonai gépkocsikat. A gyakorlatozó katonai gépjárművek Fejér megyében érintik Iszkaszentgyörgy, Kincsesbánya, Gúttamási, Bakonykúti és Csór területét.

A Magyar Honvédség ezúttal is felhívja a figyelmet: az autósok kellő óvatossággal és a szabályok betartásával közelítsék meg a katonai járműveket. Azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja ugyanis eltér a mindennapi közlekedésben megszokottaktól. Zárt menetoszlopokat alkotnak a konvojok, melyek közé civil gépjármű nem hajthat be, ezért azok elején és végén kísérőautókra számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában