Elő a kreativitással gyerekek!

2023.02.26. 11:00

Jubileumi alkotói pályázatot hirdetettek a tűzoltók

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén immáron 16. alkalommal rendezi meg alkotói pályázatát az iskolások számára. Az idei év témája: A füstérzékelő életet menthet.

Déri Brenda

A bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyekben az iskolások bemutatják, hogy hogyan menthet életet egy füstérzékelő készülék. A pályázó diákok három korcsoportra osztották, ami pedig a beérkezett alkotásokat illeti, azoknak is külön kategóriák vannak, így lehet készíteni rajzot, kézműves alkotást vagy akár filmet is. Az elkészült műveket április 21-ig lehet beküldeni postán, e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen.

„A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2023 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak majd. Az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2023” címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót, vagyis az adott intézményben füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás teszi majd izgalmassá a rendhagyó oktatást” – írja hírportálján a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában