Hosszú a várakozási idő

2023.02.04. 16:00

Hónapok óta nem érkezik meg a tűzifa Mezőszentgyörgyre

A fűtési szezon kellős közepén járunk, de vannak, akik még hírt sem kaptak a tűzifaprogramban megrendelt és kifizetett tüzelőjükről.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-Archív / FG

A kormány által meghirdetett tűzifaprogram az idei télre tűzifával még nem rendelkező háztartások ellátására, kiszolgálása érdekében indult. A lényege nem szociális segítségnyújtás volt, mint inkább az energia veszélyhelyzet megoldása.

Gaál László 78 éves mezőszentgyörgyi olvasónk kereste meg a Fejér Megyei Hírlapot panaszával.
Felháborodottan mesélte el, hogy 2022. október 10-én a VADEX Mezőföldi Zrt. soponyai pénztárában 150 ezer forintot fizetett be 5 köbméter maximált áras tűzifára.

Csak teltek a hetek és a hónapok, de a meleget adó tűzifa nem érkezett meg. Többszöri telefonos érdeklődés ellenére sem kapott válasz, mikorra várható, hogy végre hozzá jutnak.

A fűtési szezonnak a közepén járunk és bizony, aki a tűzifaprogram biztosította fűtőanyagra alapozta az idei eltüzelendő fa mennyiséget, akár komoly problémával is szembe találhatta magát. Utánajártunk, mi okozhatja ezt az elhúzódó várakozási időt és a tűzifára várakozók rendeléseiket mikor kapják meg?

Kérdésünkre Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatójától kaptunk választ, melyből az derül ki, hogy a vásárlókat a lakóhelyükhöz vagy tartózkodási helyükhöz legközelebb eső területről szeretnék kiszolgálni. Ennek azért van jelentősége, mivel a szállítási költség a lakosokat terheli, így igyekeznek a fizetendő fuvarköltséget csökkenteni.

“A fakitermelési lehetőségek és helyszínek a megyén belül nagyon különbözőek”– írja válaszában Majoros Gábor. “Azokon a területeken, ahol a faanyag erdőben történő megközelítését jelentősen megnehezítik a terepviszonyok és/vagy az időjárás viszontagságai miatt, nehezen megközelíthető a kitermelés helyszíne, ott sajnos hosszabb a várakozási idő.”

A vezérigazgató hozzáteszi, hogy azon vásárlóik számára, akiknek nagyon sürgős a faanyag kézhezvétele, biztosítani tudják az átadást valamelyik távolabb eső kiszolgálási ponton, ami a lakóhelyüktől vagy tartózkodási helyüktől távolabb esik, ebben az esetben magasabb fuvarköltséggel kell számolniuk.

A következő időszakban mindenkivel felveszik a kapcsolatot, aki még nem jutott hozzá vagy nem szállította el a megrendelt fát.

Tűzifaprogrammal kapcsolatos kérdéseket a [email protected] email címen és munkanapokon 8-14 óra között a +3622510537-as telefonszámon várják, továbbá a https://vadex.hu/hu/termekek/fatermekek/tuzifa weboldalon találhatnak további fontos információkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában