Ha tulajdonosa nem jelentkezik érte, még meg is tarthatja a megtaláló

2023.02.03. 18:30

Hol lehet leadni a talált tárgyakat?

Tele vannak a különböző székesfehérvári internetes csoportok olyan bejegyzésekkel, amelyekben az emberek igyekeznek visszajuttatni az elhagyott tárgyakat tulajdonosaikhoz.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Többnyire táskát, kártyát, ékszert, kulcsot és apróbb játékokat hagynak el az emberek városszerte. Majd pedig azok, akik megtalálják ezeket az interneten próbálják megkeresni a tárgyak gazdáját. De van-e más mód arra, hogy leadják ezeket a talált tárgyakat?

Ennek jártunk utána és első körben az önkormányzatot kerestük meg az ügyben. Megtudtuk, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben bárki beviheti a talált tárgyat.

A folyamat menetét tekintve, ha magánszemély talál valamit, akkor az ügyfélszolgálaton jegyzőkönyvet vesznek fel. Ezt követően az eredeti tulajdonosnak három hónap áll rendelkezésre, hogy átvegye a tulajdonát, ellenkező esetben a megtaláló, amennyiben a jegyzőkönyvben előzetesen jelezte, megtarthatja azt. Azonban egy évig birtokbaadási kötelezettsége van, vagyis vissza kell adni a talált tárgyat a tulajdonosának, ha igényt tart rá a három hónapos idő leteltével. Vannak azonban olyan kivételek, mint egy kulcscsomó, amit egyáltalán nem tarthat meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában