A rövid szavatossági idő miatt szükséges a csere

2023.02.01. 16:00

Frissítik a dunaújvárosi EpiPen készletet

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy tragikusan végződött allergiás reakció rázta meg az országot. Akkor számos település, köztük Székesfehérvár és Dunaújváros is úgy döntött, hogy valamennyi oktatási és nevelési intézményébe eljuttat egy-egy EpiPen injekciót, ami akár életet is menthet.

Baráth Eszter

Forrás: Shutterstock

Korábban portálunkon is több ízben foglalkoztunk az EpiPen kérdésével, annak szükségességével és fontosságával. Legutóbb néhány hete számoltunk be arról a székesfehérvári esetről, ahol az injekció, a pedagógusok rátermettségének és tettrekészségének köszönhetően megmentette egy iskolás lány életét.
Egy évvel ezelőtt a dunaújvárosi városvezetés is elkötelezte magát amellett, hogy valamennyi oktatási és nevelési intézményben folyamatosan rendelkezésre álljon az ellenszer. Sajnos azonban ezen injekciók szavatossági ideje rendkívül rövid, így folyamatosan cserélni kell. Mivel szerencsére Dunaújváros intézményeiben nem volt szükség az EpiPen felhasználására, így most esedékessé vált azok frissítése, cseréje. A városvezetés tagjai valamennyi intézménybe személyesen viszik el az ampullákat, hogy ha esetleg szükség lenne rá, mindenhol kéznél legyen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában