Régebben ritkábban fordult elő

2023.02.25. 11:00

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy visszaviszik az örökbefogadott állatot

Átgondolatlanság, ez állhat a mögött, hogy az örökbefogadó gazdák visszaviszik az állatotthonokba vagy állatmenhelyekbe az állatot, többnyire kutyákat.

Déri Brenda

Képünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Szomorúan konstatáltuk, hogy az elmúlt időszakban két ebet, Matuszt és Zimbót visszavitték a HEROSZ Fehérvári Állatotthonába. Éppen ezért megkerestük Krepsz Gyöngyi telephelyvezetőt, aki elárulta, hogy manapság sajnos gyakrabban előfordul, hogy meggondolják magukat az örökbefogadó gazdák és visszaviszik a kutyákat az állatotthonba. A telephelyvezető a probléma forrását abban látja, hogy az emberek nem gondolnak bele, hogy mivel jár egy kölyökkutya örökbefogadása. Az esetek nagy többségében ugyanis a kölyökkutyákat fogadják örökbe. Majd rájönnek, hogy nincs elég idejük rá, nem illik bele az életvitelükbe és nem is foglalkoznak a nevelésével annyit, amennyit kellene.

– Mindig azt tanácsoljuk, azoknak, akik örökbe szeretnének fogadni az otthonból egy állatot, hogy a választásnál vegyék figyelembe az életvitelüket. Egy kölyökkutya esetében nehezebb a helyzet, hiszen nem tudni, hogy ő hogyan fog viselkedni egy új környezetben. Több türelemre és figyelemre van szükségük és csak a gazdákon múlik, hogy hogyan fog a későbbiekben viselkedni – árulta el, hozzátéve, hogy előfordult már olyan eset is, hogy azért került vissza egy állat a HEROSZ-hoz, mert elhunyt a gazdája.

Az állatotthon minden örökbefogadás alkalmával szerződést köt a befogadóval, amely többek között azt is tartalmazza, hogy szükség esetén visszaveszik az állatot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában