Előadás

2023.02.19. 08:00

Csákvár és a környék vízgazdálkodása lesz a téma a Geszner-házban

Jövő héten folytatódnak a Hosszú téli esték a csákvári Geszner-házban, ahol legközelebb Viszló Levente – többek között a Pro-Vértes Alapítvány elnöke- tart előadást egy fontos, szívéhez közel álló témában.

Borsányi Bea

Fornapusztán az elmúlt hónapok esőzéseinek köszönhetően most magas a víz

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A víz lesz a jövő aranya – vélik a klímakutatók. Ez ihlette a Hosszú téli esték előadás sorozat következő eseményét, amelyen Viszló Levente Csákvár vízgazdálkodását mutatja be a múlt, a jelen és a lehetséges jövő idősíkjában. Az érdeklődés felkeltésére álljon itt néhány gondolat az előadó megfogalmazásában:

– Mindannyian tapasztaljuk, hogy az időjárás az idők folyamán egyre szélsőségesebbé vált. Évről-évre kevesebb az esős napok száma, ugyanakkor egyszerre akár több hónap csapadékmennyisége is lehullhat sokszor. Ahhoz, hogy élhető és fenntartható életünk lehessen, és gyermekeinknek is ezt hagyhassuk örökségül, a klímaváltozáshoz alkalmazkodó vízgazdálkodási módszereket kell közösen kidolgoznunk. A településnek régen is a helyi összetartó közösség volt a megtartó ereje. Egy természetföldrajzi környezetben ma is közösségi szinten szükséges az együttműködés, az összefogás, hogy zöldellő oázis maradhasson Csákvár. 

Az előadás február 22-én 18 órakor kezdődik a Geszner-házban. A témáról mi is írtunk korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában