Frissen Fejérből

2023.01.26. 09:47

Várnia kell az EFOTT-nak

Továbbra sincs még előrelépés a sukorói önkormányzat és a fiatalok központját építő EFOTT közötti „elakadás” óta.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH-Archív

Sukorón, a Velencei-tó partján, állami területen jelölte ki a kormány 2021 decemberében az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) szervezőjének állandó, nagy befogadóképességű és multifunkciós ifjúsági központjának helyszínét. A tervek készítése és a fejlesztés el is indult, melynek kapcsán 2022 decemberében került a képviselő-testület elé egy, az infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó, a Helyi Építési Szabályzat módosításával járó napirend, melyet azonban akkor a testület nem támogatott, nem szavazott meg. Akkor a döntést a sukorói polgármester nem kommentálta, az EFOTT vezetői pedig azóta tárgyalnak az önkormányzattal a megoldás és a továbblépés érdekében.

A feol.hu kérdésre Budai Marcell kommunikációs vezető most elmondta: a döntés mögötti indok, hogy az egyik okirat - amely nem is az ifjúsági központra, hanem a mellette lévő, szintén fejlesztendő szabadstrandra és a körülötte lévő területre vonatkozik -, még nem állt készen, ezért a képviselők nem látták biztosítottnak a beruházásnak az elkezdését. A területen ugyanis e két nagy fejlesztés fut párhuzamosan, az egyik állami területen, a másik önkormányzatin. A vonatkozó kormányrendelet azonban úgy határozott, hogy a szabadstrandot és környékét – egészen a Kovács Katalin Kajak-kenu Akadémiáig – együtt kell fejleszteni az ifjúsági központtal.

Így tehát, amíg a szabadstrandra vonatkozó dokumentáció nem áll rendelkezésre, addig az ifjúsági központ fejlesztését is visszafogják. Az EFOTT munkatársa a feol.hu-nak azt mondta: bíznak benne, hogy ez nem végleges döntés.

- Folyamatosan egyeztetünk az önkormányzattal, próbálunk megoldást találni, hiszen viszonylag egyértelmű minden szereplőnek, hogy miért fontos és kedvező ez a beruházás mindenkinek – foglalta össze Budai Marcell, hangsúlyozva: a hiányzó okirat beszerzése nem az EFOTT feladata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában