Frissen Fejérből

2023.01.12. 07:30

Tavaszra elkészülhet az új kerékpáros aluljáró a BuBa útvonalán

Az előzetes tervek szerint a kerékpárosok tavasszal újra birtokba vehetik a Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár és Kisfalud közti szakaszát, melyet egy újabb kerékpáros aluljáró építése miatt zártak le még tavaly ősszel.

Héjj Vivien

Forrás: Illusztráció: FMH-archív

Mint arról ősszel beszámoltunk, Budai út – Nagyszombati úti csomópontot a multifunkcionális csarnok építéséhez kapcsolódóan négyágúra bővítik. A negyedik ág külön szintű kerékpáros keresztezése érdekében egy új kerékpáros aluljáró épül.

A kivitelezés idejére le kellett zárni a Nagyszombati úti csomópont és Kisfalud között vezető kerékpárutat, így a két keréken közlekedők az említett szakaszon tavaszig a régi bicikliutat használhatják.

Szemmel láthatóan jól halad a készülő aluljáró építése, így vélhetően már csak néhány hónapot kell várniuk a kerékpárosoknak arra, hogy ismét birtokba vehessék a Budapest-Balaton kerékpárút megújult szakaszát.

Az út újbóli megnyitásáig a biciklisek a jelzőlámpás kereszteződésen átkelve, az Aranybulla-emlékmű oldalán kerekezhetnek Kisfalud irányába és visszafelé is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában