Végéhez közeledik a felújítás

2023.01.25. 15:30

Tavasszal nyithat az új iskola Ráckeresztúron

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, végéhez közeledik a ráckeresztúri iskola építése, bővítése. Ennek kapcsán a Dunaújvárosi Tankerületi Központtól kértünk tájékoztatást arról, mikor vehetik birtokba a gyerekek az új intézményt.

Héjj Vivien

A településen 680 millió forintból épül korszerű, modern oktatási intézmény

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Tizenkét új tanterem, közösségi tér, büfé, aula, mosdó, szertár, tanári szoba, számítástechnika terem, konyha és ebédlő – csak néhány azon helyiségek közül, amelyek az újonnan épülő ráckeresztúri általános iskolában várják a diákokat és tanáraikat.
Mint arról már beszámoltunk, az elmúlt évszázad legnagyobb volumenű fejlesztése zajlik jelenleg Ráckeresztúron. Ez idáig ugyanis a diákok két, egymástól hétszáz méterre található épületben tanultak: az alsó tagozatosok a Hősök terén, a felsősök pedig a Szent János téri épületben kaptak helyet. Egy pályázati támogatásnak és egy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően azonban hamarosan mindez már csak emlék lesz, ugyanis mintegy 680 millió forintból épül a településen korszerű, modern iskola.
A Hősök terén álló épület egy részét elbontották, s a megmaradt épületrészhez csatlakozik az új intézmény, ahol immáron minden adott lesz ahhoz, hogy a diákok és tanáraik modern, minden igényt kielégítő közegben tanuljanak, tanítsanak.
Habár a korábbi tervek szerint az intézmény már a 2022/2023-as tanév kezdetére elkészült volna, a projekt befejezésének hivatalos határideje 2023. január, így a dátumhoz közeledve megkerestük a Dunaújvárosi Tankerületi Központot, s tájékoztatást kérünk arról, hol tart jelenleg a kivitelezés, milyen munkafolyamatok állnak még a kivitelezők előtt. Megkérdeztük azt is, tartható lesz-e a határidő, illetve amennyiben számítani kell némi csúszásra, várhatóan mikor vehetik birtokba a diákok az új intézményt.
Kérdéseinkre a tankerület az alábbi tájékoztatást adta: „A Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése projekt részeként a kivitelezési munkák zöme már elkészült, már csak néhány helyen vannak hátra az utómunkálatok. A használatbavételi eljárás lezárta után – várhatóan 2023. március 31-ig – birtokba vehetik a tanulók az új iskolaépületet, ahol méltó körülmények között, modern tantermekben folytathatják tanulmányaikat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában