Fény derült a rejtélyre

2023.01.18. 18:45

Hová tűnt a kőszárhegyi polgármesteri hivatal?

Kőszárhegyre invitáltak minket, hogy keressük meg a polgármesteri hivatalt. Pontosabban a hivatal épületét.

Hajdú Marianna

A bejáratnál lengő lobogók, azért ráutaló jelek lehetnek

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Kőszárhegyi olvasónk kereste meg levélben a Fejér Megyei Hírlapot, miután elolvasta a Vértesbogláron januártól fokozottan ellenőrzik a házszám meglétét című írásunkat.

A szíves meghívásnak nem más volt az apropója: míg más településen milyen szigorúan veszik a házszámok meglétét és annak látható helyre való kihelyezését, addig Kőszárhegyen egy olyan fontos intézményt, mint a polgármesteri hivatal, nem lehet anélkül megtalálni, hogy az arra tévedt idegen ne kérjen útbaigazítást egy falubelitől. A hivatalt azonosító tábla ugyanis évek óta hiányzik. Ahogyan a levélíró fogalmaz: "A közel öt éve ebben az épületben működő hivatalra ennyi idő alatt sem került ki az épület funkcióját jelző tábla!"

És valóban, a hivatal "hivataliságát" nem jelzi semmilyen felirat az épületen, hacsak a bejáratnál lobogó zászlókról nem ismerünk rá. A tábla hiányának tényéről megkérdeztük Borján Pétert, Kőszárhegy polgármesterét.

– Valóban nincsen tábla kihelyezve az épületre, de ennek nincsen semmi komoly oka. Évekkel ezelőtt az épület felújításon esett át, akkor szereltük le a hivatalt jelző táblát – adta meg a választ a polgármester. Miután pedig a felújítás befejeződött, a táblát egyszerűen nem helyezték vissza a helyére. A polgármester megnyugtatásul azt is hozzátette: záros határidőn belül pótolják ezt a mulasztást és mindenki könnyedén felismerheti majd az épületet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában