Frissen Fejérből

2023.01.18. 11:46

Gyógyszertár nélkül is maradhattak volna a kajászóiak

Bárcsak ilyen gyorsan megoldódna minden probléma! – gondoltuk, amikor elolvastuk a Kajászói Önkormányzat két, egymás utáni napon született bejegyzését a közösségi oldalon.

Borsányi Bea

Nem maradnak gyógyszertár nélkül a faluban

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

Január 16-án szomorú hírt közöltek a kajászói lakosokkal: január 27. napjával bezár a kajászói fiókgyógyszertár. Az indoklásban gazdasági okokra hivatkozott az üzemeltető, pedig – ahogy az önkormányzat bejegyzéséből kiderült - a hivatal ingyenesen biztosította számára a helyiséget. Sok idő azonban nem maradt arra, hogy meginduljon a találgatás, lesz-e és mi lesz majd esetleg a gyógyszertár helyén, vagy hogy hol és hogyan fogják beszerezni az orvos által felírt gyógyszereket a betegek. Január 17-én újabb hírrel jelentkezett a falu vezetése: „Hát, ez egészen gyorsan ment! Még jóformán fel sem ocsudtunk, és már alá is írtam az új bérleti szerződést!” – írta Császár Roland, polgármester. 

- Azért nem volt ez ennyire gyors, viszont tény: a közösségi oldalon közzétett hírnek köszönhetjük a megoldást – mondta a feol.hu-nak Kocsis Zoltán, alpolgármester. – Miután a jelenlegi üzemeltető elektronikus levélben közölte velünk, hogy nem működteti tovább a gyógyszertárt, körbenéztünk a környéken, találunk-e másik üzemeltetőt. Nem találtunk. Ám ahogy a kolléganő kitette a bezárásról szóló hírt az önkormányzat közösségi oldalára, szinte azonnal jelentkezett a fehérvári Pharmex Gyógyszerész Kft., amely több helyen is működtet algyógyszertárakat, hogy vállalják a feladatot! Gyakorlatilag azonnal meg is kötöttük vele a szerződést.

A kajászóiak így végül egyetlen napra sem maradnak gyógyszertár nélkül. Ugyan a szomszédos, nagyjából 5 kilométerre lévő Válon van gyógyszertár, de az időseknek adott esetben ezt a távolságot sem egyszerű legyőzni. Az alpolgármester szerint ugyanakkor pozitív változások is várhatók a szolgáltatásban, ugyanis az új gyógyszerész cég vállalja a gyógyszerek házhozszállítását, illetve igyekszik szoros munkakapcsolatot ápolni a háziorvossal is, hogy elérhetők legyenek az általa felírt gyógyszerek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában