Frissen Fejérből

2023.01.11. 15:03

Felcserélte a víz-és a gázcsövet - helyreállt a gázszolgáltatás a fehérvári lakóházban

Kedden két lépcsőházban sem volt gáz, mert egy "szakember" rossz csőre kötötte a vízcsövet - írta a Fehérvári vagyok! csoport egy tagja. Mint megtudtuk, az E.ON munkatársai azonnal megkezdték a helyreállítási munkát, így estére már mindegyik lakásban volt fűtés.

Baráth Eszter

Fotó: pexels

Kedd reggel 8:03-kor kaptunk bejelentést gázszolgáltatási hibáról a székesfehérvári Horvát István lakótelepen - kezdte az E.ON sajtósa a válaszát. Mint írta: "Kollégáink 8:25-kor már a helyszínen voltak, ahol megállapították, hogy az egyik lakásban egy vízmelegítő berendezés beépítése során egy vízvezetékszerelő gondatlanságból felcserélte a víz és a gázcsövet, melynek következtében nagy mennyiségű víz jutott a gázvezetékbe. Munkatársaink azonnal megkezdték a helyreállítást. Közterületen feltörték a 30 centis betonréteget, két munkaárkot alakítottak ki, hogy hozzáférjenek a gázvezetékhez. A gázvezeték gerincrendszeréből kiszivattyúzták a vizet és a leágazó vezetékeket is megtisztították, a technikai hibát kora délutánra elhárították."

Az E.ON-tól teljesen független, gondatlan károkozás a gázszolgáltatás meghibásodása, az érintett lakásokban élőket ért kellemetlenség mellett jelentős anyagi vonzattal is jár. A meghibásodás két lépcsőházban összesen 32 ügyfelet érintett. 

Az E.ON válaszában kitért arra is, hogy a lépcsőházak közös képviselőivel felvették a kapcsolatot, mert a gázszolgáltatást csak azt követően tudták biztonsággal újraindítani, miután munkatársaik minden fogyasztási helyre bejutottak, és az otthonokban meggyőződtek arról, hogy a gázcsapok zárt állapotban vannak. "Kedd estére minden lakásban ellenőriztük a gázcsapokat, így 23:20-kor újraindulhatott mindkét lépcsőházban a gázszolgáltatás. A megnyitott munkaárkok betemetését, a betonozással, aszfaltozással járó munkákat a következő napokban fogjuk elvégezni. Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését a helyreállítási munkák idejére!" - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában