Borban az igazság…

2023.01.15. 17:13

Borkedvelők estjét tartották a Hotel Magyar Királyban (galéria)

Immár hetedik alkalommal rendezték meg szombaton este a Fehérvári bormustrát, ahol az ország 22 borvidékéről 17 borászat képviseltette magát.

Hajdú Marianna

350 vendég vett részt a VII. Fehérvári Bormustrán a Hotel Magyar Királyban. Évről évre többen jönnek

Fotó: Kricskovics Antal

Az évek óta megrendezésre kerülő bormustrának nem titkolt célja, hogy a fehérvári borszerető közösségnek minél több kis borászatot hozzanak el, akár a környékről, akár pedig ország egész területéről.
Szombaton este 17 borvidék 33 borászata volt megtalálható, általában kisebb családi borászatok, de természetesen a nagyok is képviselték magukat.
– Például Agárdról a Csóbor, ami viszonylag egy nagy borászat, úgyhogy semmiképpen sem zárjuk ki a nagyokat sem, de tényleg az a cél, hogy kisebb borászatokat is be tudjuk mutatni a borkedvelő közönségnek– adott tájékoztatást Fáncsi Viktória, a rendezvény szervezője.

Az országos borterületeket tekintve is szerencsésnek mondható Fejér megye, mivel két borvidék is megtalálható a területén. Az Etyek-Budai borvidék és a Móri borvidék. Mind két terület inkább a fehér borairól híres, így kezdetekben a bormustrákon a fehér borok voltak többségben, de most már teljesen kiegyenlítődött a kínálat, amiből kóstolni lehetett.

A megyei pincéket a Csordás&Nagy Pince - Pákozd (Etyek-Budai borvidék), Bella Pince - Sukoró (Etyek-Budai borvidék), Szabadkai Pincészet - Móri borvidék, BRIGÁD - Mór, ApróKertek - Pázmánd (Etyek-Budai borvidék), Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok - Pázmánd, Csóbor Pincészet - Agárd (Etyek-Budai borvidék), Etyeki Kúria - Etyek-Budai borvidék, Köllő Zsolt Pincészet - Pázmánd (Etyek-Budai borvidék), Paulus Molnár Borház - Mór, helyi borászatok képviselték a szombati mustrán.

Igazi nagy fehér borok mellett a borok kedvelői kóstolhattak pezsgőt, rozét és könnyed vörösborokat is, például Pázmányról illetve a tényleg nagy vörösborok Villányból, Szekszárdról illetve Egerből érkeztek. 
Az alkalmon képviselte magát több nagy borvidék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában