Frissen Fejérből

2023.01.11. 07:20

Az ismeretlen doni katona sírjánál emlékeznek Pákozdon

Az ismeretlen doni katona sírjánál tartanak megemlékezést január 12-én a pákozdi Katonai Emlékparkban. A doni áttörés 80. évfordulója alkalmából történész segítségével idézik meg az eseményeket.

S. Töttő Rita

Hosszú ideje megemlékeznek az ismeretlen doni katona sírjánál, s felelevenítik a doni tragédia emlékét. Így volt ez 2021-ben is

Fotó: FMH-archív

Január 12-én 12 órakor megemlékezéssel és koszorúzással veszi kezdetét a Katonai Emlékhely Pákozd (KEMPP) programsorozata az ismeretlen doni katona sírjánál. Ezt követően 13 órakor a Katonai Emlékparkban folytatódnak a programok: a köszöntőt követően a második világháborús harcárok megtekintésére és az áttörés szimulálására tesz kísérletet Kovács Ágota Johanna történész. Ezt követően a doni harcok idejének megidézése következik, Polgár Zoltán hadigyűjteménye segítségével. A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség kiállítása ezután tekinthető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában