Szemétszállítás

2023.01.19. 17:00

Átmenetileg változik a hulladékszállítás módja Beloianniszban

A település már felújított, új aszfalttal borított útjain ez idáig a szemétszállítást a meglévő szolgalmi utak segítségével oldották meg, azonban az elmúlt időszak nagy mennyiségű csapadéka miatt ezen utak használhatatlanná váltak.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A belterületi utak felújítása után a település képviselő-testülete korábban azt a döntést hozta, hogy ahol lehetséges, a szemétszállítást a meglévő szolgalmi utakon oldják meg, hogy az esetenként 20-30 tonnás szemétszállító autók a lehető legkevésbé terheljék az újonnan leaszfaltozott utakat.
Az utóbbi időszakban lehullott extrém mennyiségű csapadék azonban megmutatta, hogy vannak olyan időszakok, amikor a szolgalmi utak használata gyakorlatilag lehetetlenné válik. Így van ez most is, ezért az önkormányzat döntése nyomán átmenetileg módosul a hulladékszállítás módja.
– Azt a döntést hoztuk, hogy ideiglenesen szüneteltetjük a szolgalmi utakon történő szemétszállítást és a továbbiakban azokban az utcákban, ahol eddig a szolgalmi utakra kellett kihúzni a szeméttároló edényeket, ott január 19-e, csütörtöktől előre, az utcára kell kihelyezni azokat. – tájékoztatta a lakosságot Beloiannisz önkormányzata.
A változás az alábbi utcákat érinti: Athén utca, Szarafisz utca, Petőfi utca és a Murgána utca páratlan oldala. A település többi utcájában változatlan rend szerint zajlik a szemétszállítás.
– Amennyiben az időjárási viszonyok tartósan jól alakulnak, az ideiglenes szemétszállítási rendet visszaállítjuk. A képviselő-testület mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a szolgalmi útjainkat szilárd burkolattal lássuk el, hogy a jelenleg jelentkező anomáliákat a jövőben elkerülhessük. – olvasható az önkormányzat közleményében, melyben kérik a lakosságot, hogy a közterületen történő parkolásukkor biztosítsák a teherautó akadálytalan közlekedését, ellenkező esetben előfordulhat, hogy egyes szakaszokon az ürítést nem tudják elvégezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában