Frissen Fejérből

2023.01.11. 11:10

152 új parkolóhellyel bővül a vasútállomás

Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése - olvasható a város polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán.

Déri Brenda

Forrás: Tóth Réka

Ezen fejlesztésnek egyik fő pontjaként bővítik a parkolót, illetve kerékpártámasz is épül. 

„A vasútállomásunk gyalogos felüljárója 2021 végén készült el, lehetővé téve a peronok elérését a főépület érintése nélkül. A következő napokban, hetekben induló, az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés jelentősen megnöveli ennek a felüljárónak a jelentőségét”- írja a városvezető. A felüljáróhoz személyliftek épülnek és a déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében felújítják a Déli Vasút utcát. Tervben van még a közvilágítás kiépítése és a növénytelepítés is. A beruházás a mostani elképzelések szerint az év végére elkészül. 

„Mivel hamarosan elkészül a Déli összekötő is, ezért különösen nagy jelentősége van ennek a projektnek: Jövőre a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre a forgalmas csomópontokon keresztül, hiszen könnyen és gyorsan, alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből” – részletezte a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában