Így ünnepelnek ők

2022.12.26. 11:30

Szomorú karácsony, szabad szilveszter

A csákvári Rátonyi Róbert Színház előadója, egyben művészeti vezetője hosszú éveken át Németországban, munkával ünnepelte a karácsonyt, otthon ezért néhány nappal korábban jött a Jézuska. 2020 óta viszont szomorú apropója is van az ünnepeknek.

Borsányi Bea

Teremi Trixi Mikó Istvánnal a Jubileumi Mandala Nyár programsorozatban is szerepelt az idén nyáron Képen: Teremi Trixi, Mikó István

Fotó: Sipeki Péter (Kelet-Magyarország)

- Amíg az Operett Színház tagja voltam, mindig Münchenben ért minket a karácsony, ugyanis december 25-én odakint rendszeresen operett gálákkal indult az év végi szezon. Hosszú-hosszú évekig tehát szenteste napján mindig úton voltunk, a karácsonyt egy-két nappal korábban tartottuk otthon – válaszolt a feol.hu kérdésére Teremi Trixi, akinek ez a korszak már lezárult az életében. Az ünnepbe azonban szomorú esemény is vegyül: édesapja két éve december 23-án koronavírus okozta szövődményben hunyt el. Ám ahogy mondani szoktuk, minden rosszban van valami jó, s ez éppen idén fogalmazódott meg a művészeti vezető családjában, akik ebben az évben december 23-át harmadszor töltötték együtt: - Nagy a család, sajnos sokáig nem tudtunk teljes létszánban együtt ünnepelni. Édesapám halála azonban ismét összehozott minket – árulta el a művésznő, aki a szilveszterekre is kitért.

- 32 éve vagyok a pályán, azóta minden szilveszter munkával telt. Ez alól az egyetlen kivételt eddig 2020. december 31. jelentette. Akkor az egész országot lezárták a Covid miatt, nem lehetett sehová menni, elmaradtak az ünnepi gálaműsorok is. Úgy tűnik, az idei év hasonlóképpen alakul, a rezsiválság miatt bezártak a kulturális intézmények, megint „szabadok” leszünk szilveszterkor. Így arra gondoltam, összeszedem a csapatot, s mivel a Rátonyi Színház otthona Csákvár, úgy tervezem, ezúttal kizárólag kedvtelésből megyünk a városba, hogy együtt töltsük az év utolsó napját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában