Adni és kapni, ez a lényeg

2022.12.21. 20:00

Megérkeztek a karácsonyi ajándékok a polgárdi intézménybe

Laci bácsi küldetésének érzi a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény lakóinak támogatását.

Hajdú Marianna

Németh László sosem bízza a véletlenre az ajándékok beszerzését. Minden évben megkérdezi az intézmény lakóit, minek örülnének a fa alatt

Fotó: Bácskai Gergely

Immár 27 éve annak, hogy Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora, elmaradhatatlan támogatója a polgárdi Integrált Szociális Intézmény fogyatékkal élő, halmozottan hátrányos helyzetű lakóinak. Évről évre visszatér barátaival és személyesen hozzák el a karácsonyi ajándékokat. Tudja mennyi szeretet van az itt élő gyerekekben, emberekben.

-Amikor megláttam, hogy ezekben a gyerekekben mennyi szeretet van, akkor egyből tudtam, hogy nekem itt feladatom van – mondta Németh László. -Egyet meg kell tanulni, hogy ide nem sajnálattal, hanem szeretettel kell jönni. Nézve a csillogó szemeket és az örömöt, úgy gondolom, mindig megéri – olvashatjuk a szekesfehervar.hu oldalon.

Farkas Judit, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény egészének vezetője
Fotós: Bácskai Gergely

Sosem bízza a véletlenre az ajándékok beszerzését. Minden évben megkérdezi az intézmény lakóit, minek örülnének a fa alatt, mire lenne szükségük. A kívánságlistát feljegyezve gyűjti össze barátaival a kért ajándékokat, ami mellé jut bőven édesség is. Így nem csoda, hogy már alig várják érkezését, főleg a gyerekek. De, mint tudjuk, nem csak kapni, de adni is öröm. A gyerekek lázasan készülnek, hogy Laci bácsit és kísérőit megörvendeztessék a legnagyobb szeretettel előadott műsorukkal.

Idén Szontaghné Kovács Erika, a SZETA szakmai vezetője és Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere is elkísérte.
-A legszebb ajándék egy ölelés, egy mosoly, vagy még az sem, csak egy gondolat, hogy szeretlek –  mondta  Farkas Judit, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény egészének a vezetője.

Németh Lászlót Szontaghné Kovács Erika, a SZETA szakmai vezetője és Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere elkísérte el
Fotós: Bácskai Gergely

Köszönetet mondott Laci bácsinak az elmúlt 27 évért, aki mindig hozza magával azokat az embereket, akik ugyanilyen szeretettel gondolnak a lakóinkra – olvassuk az oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában