Frissen Fejérből

2022.12.12. 14:18

Élményt ajándékoz rászoruló gyerekeknek a NATO Székesfehérváron működő szervezete

Az apró ajándékok és finomságok mellett idén élményt is ajándékozott az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ pártfogásában álló rászoruló gyerekeknek a NATO Erőket Integráló Elem Magyarország állománya.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Színházi és egyéb kulturális élményekkel gazdagodhatnak a rászoruló gyermekek a NATO Erőket Integráló Elem Magyarország állománya által szervezett jótékonysági akciónak köszönhetően. Ezúttal az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve ötven kisgyermek kaphat karácsony közeledtével megannyi kulturális csemegét.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

– Azért is különleges ez az adományátadó, mert nagyon sok olyan együttműködésünk van, ahonnét érkeznek tartós élelmiszerek, édességek, tisztálkodási szerek, és ezt remekül kiegészíti a NATO Erőket Integráló Elem Magyarország felajánlása, mert így a gyerekek, a családok élményeket is kapnak. Harminc gyermek már részt vett egy színházi előadáson, húsz gyermek pedig ezen a héten nézhet meg egy előadást. – mondta a félmillió forint értékű adományok jelképes átadásán Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A színházjegyek mellé minden gyermek kapott könyvet, könyvutalványt, játékmúzeumi belépőt vagy egyéb kulturális ajándékot is. Topor István ezredes arról beszélt, míg tavaly az Ezredéves Általános Iskolát támogatták tárgyi, fejlesztéseket segítő eszközökkel, addig idén a parancsnokság úgy döntött, a rászoruló gyermekeket támogatják, ám ezúttal nemcsak fizikai ajándékokkal, hanem élményekkel is.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

– Azt gondolom, az elmúlt időszakokban Székesfehérvár közössége megmutatta, hogy mennyire összetartó, akár a Covid, akár az ukrán menekültek kapcsán. Adventkor minden évben megmutatkozik az összefogás Székesfehérváron: idén hét nagy szervezettel közös adománygyűjtést hirdettünk, s emellett is számos szervezet kapcsolódik ehhez a programhoz. – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a Székesfehérváron állomásozó NATO erőknek azért, hogy ők is csatlakoztak a jótékony kezdeményezéshez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában