A község, amely őrzi és ápolja hagyományait

2022.12.19. 16:30

Együtt készíthették fel szívüket az ünnepre a sárosdiak

Fellobbant a negyedik gyertya lángja is a sárosdi adventi koszorún. A programra kilátogatók a Dreams zenekar koncertjét tekinthették meg, a vendéglátásról pedig ezúttal a Kapa-Kupa Egyesület gondoskodott.

Kecskés Zoltán

Fotó: Györök Henrietta

A faluban már hagyomány, hogy az adventi vasárnapoknak mindig más a szervezője, tudni illik Sárosdon a civil szervezetek, egyesületek aktívan részt vesznek a község életében.  Advent második vasárnapján például a Sárosdi Kézműves Egyesület volt a házigazda, míg a negyedik gyertya meggyújtásánál a Kapa-Kupások voltak a porondon.

Az estén több előadást is láthattunk és hallhattunk – mondta az egyik helyi – Dunklné Julika örvendeztetett meg bennünket egy karácsonyi történettel és néhány gondolattal. Majd Denkó Zora előadásában hallhattunk két karácsonyi dalt, Karácsony ünnepén és Nézd eljött hát a szép ünnep címmel. Ezután Mészáros János esperes mondott néhány gondolatot adventről, majd meggyújtotta az adventi koszorún a negyedik gyertyát. Az estét a Dreams Zenekar műsora zárta és tette fényesebbé 12 csodálatos karácsonyi dallal. Közben forró teával, forralt borral, zsíros kenyérrel s más finomságokkal hangolódhattak az ünnepre a résztvevők.

A meghitt eseményről videók és gyönyörű képek is készültek, amelyeket a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott Györök Henrietta, hogy szerte a megyében is lássák, miként készül szeretett mezőföldi falucskája a karácsonyi ünnepre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában