Huszonegy novella, gyönyörű rajzok

2022.12.14. 07:30

Az élet perifériájára szorult emberek kaptak főszerepet Kaszás István új kötetében

Bemutatták Kaszás István Letöltendő szabadságra ítélve című novelláskötetét. A jelenlévők Törsök Márta előadóművész felolvasásában hallhattak részleteket a könyvből.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban mutatták be Kaszás István legújabb kötetét, a beszélgetést Bakonyi István irodalomtörténész moderálta. – Ez a novelláskötet jobban kötődik a jelenkorhoz, mint az előző – emelte ki az író. Kaszás István elmondása alapján, a történetek főszereplői többnyire az élet perifériájára szorult emberek, például egy harmonikás koldus, egy nyugdíjas illemtanár, vagy egy túlórázó varrónő. A szereplőkben viszont közös az erkölcsi tartás, és az, hogy a mindenkori túlterjeszkedő hatalommal állnak szemben.
– A könyv nekem arról is szól, hogy biztatást, bátorítást ad számomra, hogy sokkal izgalmasabb a közelmúltunk és a jelenünk is annál, mint amiről beszélni merünk. Szeretnék és próbálok is majd a jövőben talán még bátrabban arról a világról írni, amiben mi benne vagyunk – fogalmazott Kaszás István. A huszonegy novellából álló kötetet Kőnig Frigyes festőművész rajzai díszítik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában