“A vállalkozás minden nap mérkőzés…”

2022.12.02. 11:30

Átadták a Prima Primissima díjakat Fejér megye legjobbjainak (galéria)

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete immár tizenhatodik alkalommal adta át a Fejér Megyei Príma díjakat.

Hajdú Marianna

Forrás: Simon Erika / ÖKK

A Prima Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor hívta életre és talán életművében erre volt a legbüszkébb. Fontosnak tartotta, hogy “példaképeket állítson a társadalom elé”, hogy megmutassa a társadalomnak azokat az emberi nagyságokat és kiemelkedő teljesítményeket, amik mások számára is inspirációt jelenthetnek.

Csütörtök este a Hotel Magyar Király báltermében megrendezett nívós gálát Kovács Tibor, a VOSZ Fejér Megyei elnöke nyitotta meg, majd Lehrner Zsolt, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt.

Az Év Vállalkozója díjakat 2022-ben Mentes Zsoltnak, a MENTAVILL Kft. tulajdonos ügyvezetőjének, Németh Attilának, a Solartech Tamási Naperőmű Kft. tulajdonos ügyvezetőjének, Kovács Antalnak a FEZEN Fesztivál főszervezőjének, fesztivál igazgatójának, a Fehérvári Fesztivál Kft. egyik tulajdonosának, Weisz Gábornak, a Gázmodul Weisz Kft. tulajdonos ügyvezetőjének, Simon Péternek, a Simon Plastics Kft. tulajdonos ügyvezetőjének és végül, de nem utolsóként Varga Gábornak, a Gumiflex Kft. tulajdonos ügyvezetőjének szavazták meg.

Az egymillió forintos fődíjakat idén Spányi Antal megyés püspök és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vehette át. Posztumusz elismerésben részesült Magyar oktatás és köznevelés kategóriában az idén elhunyt Rockenbauerné Honfi Piroska, a Comenius Iskola alapítója. 

Az idei év közönségdíját a magyar tudomány kategóriában Molnár Erika orvos kapta kiemelkedő munkájáért, a csecsemő- és gyermekgyógyászatban.

Különdíjat kapott a magyar zeneművészet kategóriában Fornai Miklós zongoraművész.

Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára és az intézmény vezetője, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában