A mentőszolgálat munkatársai profi módon segítették a szülést

2022.11.24. 13:53

Már nem indulhattak a kórházba, otthon szülte meg kislányát a Fejér megyei anyuka

Hirtelen megindult a szülési fájása annak a 30 év körüli Fejér megyei édesanyának, aki már nem ért volna be a kórházba, így a helyszínre érkező mentőszolgálatosok segítségével jött világra az egészséges kisbaba.

Házi Péter

Délelőtt kezdődtek, néhány óra múlva pedig nagyon felerősödtek a fájásai annak a 38 hetes kismamának, akihez a Fejér megyei mentők gyors segítségét kérték szerdán – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.  

Amint írják, a tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, miközben az aggódó szülőket igyekezett megnyugtatni és instruálni a teendőkre. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaik megvizsgálták a 30 év körüli nőt, majd (helyesen) úgy ítélték, hogy már nem indulnak kórházba és felkészültek a szülés levezetésére, a mentésirányítás pedig még egy mentőegységet riasztott segítségül. Néhány perc múlva az életmentők világra segítették a büszke szülők első gyermekét, aki rögtön fel is sírt. Helyszíni ellátást követően a kislányt és a boldog anyukát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.  

Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kíván nem csak a mentőszolgálat, hanem a feol csapata is, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek pedig gratulálunk!

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában