Író-olvasó találkozó

2022.11.23. 10:00

Magával ragadó történetek – találkozó Bauer Barbara írónővel (videó)

Légikisasszony, író, újságíró és pék egyben. Ő Bauer Barbara, aki ezer szállal kötődik megyénkhez, azon belül is Etyekhez. Vele találkozhattak az érdeklődők kedden 17 órai kezdettel a Gárdonyi Géza Művelődési Ház könyvtárában.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

„Miért hiszik az emberek, hogy meg tudják változtatni a másikat? Miért nem választanak olyat, aki úgy jó, ahogy van? Vagy legalábbis fogadják el olyannak, amilyen..." – részlet Bauer Barbara Kétszáz éves szerelem  című könyvéből. Mondatai már-már igazi szállóigévé váltak kedvelői körében. És valóban... Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már jóval a kezdés előtt zsúfolásig megtelt maroshegyi bibliotéka, s a látogatók arcán lévő mosoly is jelezte az esemény presztízsét.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

Már önmagában a díszvendég életútja is megérne egy misét – hogyan lett légiutas-kísérőből sikeres, keresett szerző –, nem beszélve papírra vetett család- és történelmi regényeiről, amelyekben szinte egytől egyig érdekes és egyben különleges karaktereket válogatott össze. Az utóbbiakról volt szó többnyire ezen a különleges estén.

Az író-olvasó találkozó keretein belül Bauer Barbarával Fazekasné Sin Gyöngyi beszélgetett, ahol több érdekességre is fény derült: miért pont család- és a történelmi regényeket kezdett el írni, mi motiválta a „Bíborbetűk", vagy éppen a Wenckheim Krisztina grófnőről szóló „A leggazdagabb árva" című könyvének megírását, de természetesen az 1970-es évek népszerű táncdalénekesének, Máté Péternek a szerelmi életéről írt „Most élsz című" kötet kibeszélése sem maradhatott el.  

Közvetlen, barátságos és megnyerő személyisége a találkozón is megmutatkozott és bátran mondhatom, hogy az írónőt és vele együtt a regényeit, az is pillanatok alatt a szívébe zárta, aki eddig nem ismerte. Folytatni fogom a barátkozást a könyveivel - az már biztos!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában