Fejlesztés

2022.11.11. 15:00

Finisbe ért a vértesboglári tűzoltószertár felújítása

A Vértesboglári Önkéntes Tűzoltóegyesület 2021-ben pályázott a szertár épületének korszerűsítésére és felújítására. „Az elmúlt év minden nehézsége és kiszámíthatatlansága ellenére a munkálatok végre célegyenesbe értek”, adta hírül közösségi oldalán az egyesület.

Borsányi Bea

Forrás: FMH-Archív / FG

A munkákat több forrásból finanszírozták: a Magyar Falu program Falusi Civil Alapjából mintegy 6 millió forintot nyertek, az önkormányzattól 2 millió forintot kaptak, az egyesület pedig másfél millió forint önerővel járult hozzá a felújításhoz. Hogy mi történt pontosan? A szertár teljes fűtéskorszerűsítésen esett át, kiépült a gázfűtés és korszerűsítették az elektromos hálózatot is. Az emeleten klubszobát alakítottak ki, amihez fémlépcsőt készítettek. Ezzel párhuzamosan rendbe tették és modernizálták a garázst is, a vonuló állomány pedig új öltözőszekrényeket kapott.

„A beruházással egy lépéssel színvonalasabb, kényelmesebb és szebb tűzoltószertár kialakítása volt a cél, melyre nemcsak mi, az egyesület tagjai, de a község lakói is büszkék lehetnek! Úgy gondoljuk, hogy ez a cél teljesült!” – írják a közösségi oldalon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában