A Viktória Központ lakóinak megsegítésére gyűjtenek

2022.11.23. 20:00

Ellepik a Mikulások Fehérvárt: jótékonysági céllal motoroznak december 3-án

Idén a Viktória központ lakóinak gyűjtenek a motoros Mikulások, akik december 3-án körbemotorozzák a megyeszékhelyet, s közben szaloncukrokkal is meglepik a gyermekeket.

Házi Péter

Immár egy évtizedes hagyomány a Motoros Mikulások rendezvénye Székesfehérváron: a többszáz motoros, a környék „motoros keménymagja” ilyenkor Mikulásnak öltözve, a várost bejárva csal mosolyt a gyermekek és a lélekben gyermekek arcára.

A mostani (és az egy évvel korábbi) rendezvény szervezője Csákberényi Nagy András, aki a feolnak elmondta, idén a Viktória Központban lakó gondozottak megsegítésére gyűjtenek. Alapvetően női-férfi pipere dolgokra, illetve tisztálkodáshoz szükséges dolgokra van szükség, valamint 90x200-as, normál egyszemélyes gumis lepedőkre.  

Az adományokat december 1 és december 7 között adhatják le a segíteni szándékozók a Viktória Rehabilitációs Központnál a Tüzér utcában. Ezen felül december 3-án, a motoros felvonulás gyülekezőjénél, a Burger King mellett is kihelyeznek stílszerűen egy benzinkannából kialakított perselyt, ahová pénzadományokat tehetnek az érkezők. Az így befolyt pénzt a nap végén összesítik, s ebből olyan holmikat vesznek, amire a Viktória Központban lakóknak szükségük van.

A motoros gyülekező tehát december 3-án szombaton lesz 9:30-tól a Burger King parkolójában, ahol lesz egy becsekkolási pont, amit minden résztvevőnek fel kell keresnie. Itt osztják fel a társaságot csoportokra. Tervezett indulás az első csapatnak: 11:55, majd 3-5 perc csúszással indulnak utána a többiek. Mindenkinek lesz egy felvezető, illetve egy záró embere.  

- Tavaly mintegy kétszázan voltunk, akkor jó idő volt, bízom benne, hogy idén is legalább ennyien vagy még többen eljönnek – mondta Csákberényi Nagy András, aki hangsúlyozta, a felvonuláson szaloncukorral kedveskednek majd a gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában