Frissen Fejérből

2022.11.16. 12:30

Csak messziről lehet most csodálni a bodajki kálváriát

Felújítás alatt áll a Bodajki Kegyhellyel szemben magasodó kálvária. A beruházás legfontosabb része Az Úr tömlöce kápolna felújítása, de a kettesével épített stációk sora melletti járda és lépcső is bizonyos részeit is helyreállítják.

Palocsai Jenő

Ez most a legtöbb, amit láthatunk a kálvária hátsó bejárata felől

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A városközpontból felvezető lépcsősort most belépést tiltó táblák és kerítés zárja el a látogatóktól, de nem érdemes a hegyre futó Kálvária utca felé sem kerülni, ugyanis a felső bejáratot figyelmeztető szalagok sorával tették áthatolhatatlanná. 

A figyelmeztető tábla mellett szalagozás jelzi, hogy nem csak behajtani de belépni is tilos az építési területre
Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap 

A felújítás jelenlegi fázisáról, a műszaki tartalomról, és főleg a nyitásról, vagyis a beruházás befejezéséről Mórocz Tamás plébánost kérdeztük. Azt az ígéretet kaptuk, hogy a címzetes apát minden választ megad, a kivitelező céggel történő egyeztetést követően.

Az építőanyagok már a helyükön vannak, így az időjárástól függően, de hamarosan elkezdődhet a járda és a lépcső helyreállítása is
Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában