Frissen Fejérből

2022.10.27. 14:35

Magasra tették a lécet Kincsesbányán, de sikeresen átugrották (galériával)

A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Általános Iskolát 1966-ban építették. A tornaterem 1974-ben épült hozzá, amely azóta csak 2008-ban lett némileg felújítva. Ezért is nagy öröm, hogy csütörtök délelőtt átadhatták a mintegy 50 millió forintból felújított tornatermet és a hozzá tartozó öltözőket.

Borsányi Bea

Fotó: NAGY NORBERT

A móri Radnóti Miklós Általános Iskola kincsesbányai tagiskolájának nyolc évfolyamán jelenleg 150 diák tanul: a helyiek mellett elsősorban a közeli Isztimérről, de mellette más településekről is járnak ide gyerekek. A tornaterem tehát teljes kihasználtság mellett működik. Négy évvel ezelőtt a település önkormányzata, a szülök és helyi vállalkozók összefogásával sikerült kicserélni az ablakokat és a belső burkolatokat. Akkor azonban a padló alatt is futó vízhálózathoz nem nyúltak hozzá és az öltözők állapotának javítására sem volt pénz.

A mostani felújítás két évvel ezelőtt indult, amikor mintegy 50 millió forint támogatást nyert az intézmény a Magyar Falu programban. A komoly műszaki tartalommal megírt pályázat magában foglalta a tornatermi folyosó és az öltözők teljes felújítását, a vizesblokkok cseréjét, valamint a villany-, és a szennyvízhálózat felújítását is. Mindezek mellett még arra is maradt keret, hogy számos új eszközt, így többek között padokat, magasugrólécet, tornaszőnyegeket és labdákat is beszerezzenek. A tanulók és a diákok nagy örömére tehát az egész épületrész újjászületett. 

Az ünnepélyes átadón, amely egyben a csütörtökön és pénteken tartott Kazinczy-napok nyitómomentuma is volt, megjelent Törő Gábor országgyűlési képviselő is. Az ünnepség az emeleti Kazinczy szobor koszorúzásával zárult, majd ezt követően tanulmányi, és sportversenyekkel folytatódott a nap. Pénteken karriernapot tartanak, ahol többek között lesz 3D-s nyomtatás, katasztrófavédelmi bemutató, különféle kézműves foglalkozások és önismereti tréning is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában