96 évnyi tapasztalat

2022.10.25. 11:00

Lovászi László hadifogoly is volt, 1999-ben jött haza

Szombat délután megtelt a közösségi ház: A szervezők legnagyobb örömére sok 70 év feletti lakos eljött az idősek napi rendezvényre.

Siki Szabolcs

Varga Tünde az otthonában kereste fel Lovászi Lászlót

Fotó: Siki Sz.

– A történelem bebizonyította, hogy az egymást követő nemzedékek csak egymásra építkezve érhetnek el eredményeket, ezért is fontos, hogy megbecsüljük önöket, az önök által képviselt értékeket. Soha még ekkora szükség nem volt a generációk összefogására – mondta köszöntőjében Varga Tünde polgármester. 
– Az elmúlt két-három évben olyan dolgokat éltünk át, amelyeket korábban lehetetlennek tartottunk, és úgy tűnik, a jövő egyre kevésbé kiszámítható. Önök is több különböző válságot éltek már át, és mégis itt vannak. Ezt meséljék el! Meséljék el, hogyan kell felállni, továbbmenni! Adják át tudásukat és tapasztalatukat a fiataloknak, és segítsék őket, hogy ne csüggedjenek, és ne veszítsék el a reményt! Valódi, hiteles példaképekként a mindennapokban is mutassák nekünk az utat! – kérte a polgármester. 
Az ünnepségen köszöntötték a település legidősebb lakóját, Lovászi Lászlót. Laci bácsi 1926. december 14-én született Nádasdladányban. Már 12 éves korában dolgozott gyerektár­saival, kaszáltak, kézzel arattak. A Nádasdy grófnál is volt hónapos, répát kapáltak, csemetét irtottak, masináltak. Megjárta a hadifogságot is, majd 1956-ban „elindult világot látni”. 1999. 09. 09-én hazajött végleg Nádasdladányba, a mai otthonába, a Simon családhoz. 
A folytatásban a Nádasdy Ferenc Általános Iskola diákjai kedveskedtek műsorral. Majd a finom estebéd következett. 
Siki Szabolcs 
 

Varga Tünde az otthonában kereste fel Lovászi Lászlót
Fotó: Siki Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában