Évforduló

2022.10.31. 21:30

Duplán ünnepeltek a mezőkomáromi református templomban

505 éve, 1517. Október 31-én Luther Márton Wittenbergben kifüggesztette kilencvenöt tézisét a vártemplom kapujára és ezzel elindította a reformációt.

Hajdú Marianna

Fotó: NAGY NORBERT

A reformáció napjának tiszteletére ünnepi hálaadó szentmisét tartott a 64-es felekezeti kiskör a mezőkomáromi református templomban.

Fotós: NAGY NORBERT

“Az egyedül hit általi megigazulás bibliai üzenetének újrafelfedezése megváltoztatta az egyház életét és tanítását. Ma már sok mindent magától értetődőnek tartunk a reformátorok gyakorlati teológiájából kikristályosodott gondolatokból. Hétköznapjainkra az egyház egyetemes papsága gyakorolja a legnagyobb hatást, amely azt vallja, hogy Isten népén belül minden hívő osztozik Krisztus papi tisztében. Jézus Krisztus ismeretét, jelenlétét és bocsánatát a keresztyén gyülekezet közvetíti, ahol a hívők közösségben olvassák, értelmezik és alkalmazzák a Szentírás tanítását” – vallja a református egyház.

A jeles alkalmat még magasztosabbá tette, hogy a mezőkomáromi református hitközségnek egyéb oka is volt az ünneplésre.
Elkészült a templom új tetőszerkezete, amire már évek óta vártak. A nagyjából 34 millió forintot a beruházásra több forrásból sikerült összegyűjteni. Állami támogatásból, a Magyar Falu Programon elnyert pályázatból és kormányzati támogatásból valósulhatott meg a tető teljes cseréje.
A palafedés helyett cserép fedést kapott, de ez csak a felszín.
Komoly munkák előzték meg az új héjazat felkerülését. Az épület új beton koszorút kapott és ezáltal az új faszerkezet stabil alapokra került.

A támogatási és pályázati összegből, a munkálatok végére még maradhatott annyi, amennyiből vélhetően sikerül a torony ablakait kicserélni. Tervben van még a harang felújítása és motorizációja is.

Az úrvacsorát követően mindenkit meginvitáltak a gyülekezeti házba egy kedves, beszélgetős szeretet vendégségre.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában