Zsákot és kesztyűt is kapnak

2022.10.03. 17:36

Civilek Ercsiért – települési hulladékgyűjtési akciót szervez az önkormányzat

A települések lakóinak közös érdeke közvetlen környezetük rendben tartása. Ercsi önkormányzata most közösségi hulladékgyűjtési akcióval igyekszik tisztábbá varázsolni a város utcáit.

Héjj Vivien

A szemét legális elhelyezése jelentősen drágult az elmúlt időszakban, így sokan vállalják a lebukás magas kockázatát a magas árak kifizetése helyett

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

Az október 8-a, szombat délelőttre szervezett hulladékgyűjtési akció során az egy utcában lakó közösségeknek gyűjtőzsákot és kesztyűt is biztosít Ercsi önkormányzata, továbbá a városvezetés ígérete szerint, az akcióban résztvevő utcákból még aznap délután elszállítják az összegyűjtött szemetet.

– A felhívásra utcánként lehet jelentkezni, minden utcából egy képviselőt várunk, aki a polgármesteri hivatalban október 3. és 7. között hivatali időben regisztrálja az utcájukat és átveszi a zsákokat, kesztyűket. A továbbiakban ő szervezi az utcában a szemétszedést – tájékoztatja a település lakóit Szabó Tamás polgármester.

Fontos, hogy a felhíváshoz csatlakozó utcák önkéntesei csak az önkormányzat által biztosított zsákokat használják, ugyanis kizárólag ezek elszállítása biztosított. A szervezők kérik, hogy a résztvevők biztonságuk érdekében az akció során viseljenek láthatósági mellényt és fokozottan figyeljenek a közúti forgalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában