Programajánló

2022.10.19. 11:00

Átlépsz velem a víz fölött – könyvbemutató a Királykúton

A Királykúti esték következő alkalmán a Királykút Emlékházban Jánoki-Kis Viktória Átlépsz velem a víz fölött című novelláskötetéről Bakonyi István irodalomtörténész beszélget a szerzővel október 27-én, csütörtökön 18 órától. A belépés ingyenes.

Lőrincz Miklós

Az Átlépsz velem a víz fölött című első novelláskötete a Magyar Napló Kiadónál jelent meg tavaly szeptemberben. A történetek merészen maiak – olvashatjuk a kötet ismertetőjében. „Kábítószerfüggő kamasz, álmatlanságban szenvedő, nárcisztikus milliomos éppúgy feltűnik a karakterei között, mint a demens vidéki öregasszony vagy a megcsalt, híres matematikaprofesszor. A különös sorsokon keresztül olyan mozgalmas világok részeseivé válhatunk – legyen az művészeti, tudományos ágazat, vagy egy népcsoport zártabb közössége –, amelyeket legtöbben alig ismerünk. Az írások főszereplői korai sérüléseik keresztjét cipelik, alatta idővel megroppannak, kapcsolataikon repedések futnak szét, de mindig ott áll valaki a közelükben, aki kész segíteni, és akinek szemén keresztül még pontosabban kirajzolódnak a fennakadt élet jelenetei.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában