Hétvégi programajánló

2022.09.20. 16:00

Lovasok, fogatok, pásztorok, csettegők a csákvári gémeskút tövében

Huszonharmadik alkalommal népesül be a hétvégén a csákvári Csíkvarsai-rét, ahol Mihály-nap alkalmából a lovasok és a pásztorok mellett, a tavalyi sikeres debütálás után, ismét összejönnek a környékbeli csettegők is.

Borsányi Bea

A fogathajtás minden évben elmaradhatatlan, idén sem lesz ez másként

Forrás: Archív

Egész napos, színes programmal várják az érdeklődőket a gémeskút tövében a település Lovasberény felőli végénél, a Csíkvarsai réten, ahol a szombatra ígért jó időt kihasználva tartalmas, szép őszi napot tölthetnek el. A kínálatban felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják majd a nekik tetszőt. A fogathajtó, és a kis lovaspályán a fogathajtás mellett lesz csikósbemutató, vadászhajtás és lovas ügyességi versenyek. A színpadon egész nap dalkörök és hagyományőrző egyesületek váltják egymást és idén sem marad el a pásztorkutya-szépségverseny. A gyerekek megmérettethetik magukat a lepényevőversenyen és a gulyásbojtárok ötpróbáján, a népi játékok mellett pedig élvezhetik a bálákon való ugrálást. Délelőtt 10 és délután 2 óra között ingyenes szakvezetéssel látogatható a Geszner-ház, az Emlékházban pedig a Hagyományőrző mesterségek című kiállítást lehet megtekinteni.  

A programok kísérői finom ételek, környékbeli borok és sörök, amiket a környezettudatosság jegyében idén is szigorúan komposztálható, újrahasznosítható evőeszközökkel, tányérokon és poharakban kínálnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában