Iskolakezdési támogatás

2022.09.25. 07:10

Hamarosan lejár egy fontos határidő

A tanítás idén is szeptember 1-jén kezdődött, az iskolakezdési támogatásra viszont – ahol létezik ilyen - már augusztus végétől lehetett pályázni. Aki eddig nem élt a lehetőséggel, az még nem maradt le semmiről, de jó, ha most összekapják magukat, hiszen a legtöbb helyen szeptember vége a beadási határidő.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A család jövedelmi viszonyaitól függően a megyei önkormányzatok többségénél óvodás, illetve iskolás korú gyermekek után általában 5 ezer forintos támogatás igényelhető, de van olyan település is, ahol a 10 ezer forintot is meghaladja az iskolakezdési támogatás mértéke. Aki eddig nem tette meg, annak érdemes telefonon érdeklődnie a helyi önkormányzatnál a lehetőségekről, de a legtöbb helyen a hivatal weblapján is megtalálhatók az információk arról, kik adhatják be a kérelmet, illetve, hogy milyen nyomtatványokat, igazolásokat kell a pályázat mellé csatolni. Jó ezt minél előbb megtenni, mert az önkormányzatok nagy része – vannak persze kivételek - szeptember 30-án, azaz jövő héten pénteken zárja a kérelmek befogadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában