A munka gyümölcse

2022.09.06. 12:00

Gyerekzsivajtól hangos az új csoportszoba Alapon

Az alapi óvodában egy új bölcsis csoportszoba létesült, amely további 25 kisgyermek befogadására alkalmas. Az ünnepélyes átadója a tervek szerint a hó végén lesz, de már szeptember 1-jével birtokba vehették a gyerkőcök.

Kecskés Zoltán

Birtokba vették az új csoportszobát a helyi óvodások.

Fotó: Önkormányzat

Alapon mindig is nagy hangsúlyt fektettek a pozitív gondolkodásra. Ahogy korábban potálunknak a polgármester, Szalai János Milán fogalmazott: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt!" E gondolatok ihlették a Magyar falu program forrásából megvalósuló óvodai csoportszoba-bővítést, amelyet a korábbi tornateremből alakították ki, és magába foglalja az új vizesblokk és öltöző kialakítását. 

Mosolygós műanyag poharak várják a kis lurkókat a megújult vizesblokkoknál. 
Fotós: Önkormányzat

A község polgármestere elmondta: – A településen folyamatosan nő a gyermekek száma, így az óvoda kapacitása már nem volt elegendő, ezért is volt oly fontos mérföldkő ez a beruházás, mert mint tudjuk, egy község jövője a gyermekekben van. A nagyszabású hivatalos átadót szeptember végére tervezzük – mondta a faluvezető.

A képek önmagukért és önmagukról beszélnek, nem szükséges barokkos körmondat hozzá. A gyerekek arcán pedig ott van az elégedett mosoly a megújult helyiségekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában