Két év múlva megújulhat az egész

2022.09.09. 11:35

A munka folytatódott: közel 35 millióból újult meg a Deák Ferenc utca egy része

Előreláthatólag két év múlva megújulhat az egész Deák Ferenc utca Székesfehérváron – mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő a 17. számú ingatlan mögötti, felújított munkaterület hivatalos átadóján.

Kecskés Zoltán

A Deák Ferenc utca 17. számú ingatlan mögött átadott felújított munkaterület

Fotó: Kecskés Zoltán

A Deák Ferenc utca egy jelentős részének – páros oldalának – felújítása korábban már megtörtént, most pedig a körzet önkormányzati képviselője a városgondnokság munkatársaival együtt folytatta munkát és városi forrásból, mintegy 35 millió forintból átadták az utca páros oldalának első ütemben elkészült felújítását, amely magában foglalt 20 parkoló létesítését, közel 250 méter szegély építését, csatornahálózat öntvény fedlapjainak cseréjét (7!), valamint füvesítést is.

Közel 1100 négyzetméteren történtek munkálatok, amely gyakorlatilag a Deák Ferenc utca páratlan oldalának egyharmadát jelenti.
Fotós: Kecskés Zoltán

– Közel 1100 négyzetméteren történtek munkálatok, amely gyakorlatilag a Deák Ferenc utca páratlan oldalának egyharmadát jelenti. Reményeink szerint a jövő évben a következő ütemmel folytatódhat a beruházás, ami azt jelenti, hogy a tervek szerint két év múlva teljes mértékben megújulhat az egész utca. Bár vannak nyitott kérdések az energiaválság miatt a költségvetést illetően, de véleményem szerint az esetleges módosítások a kis fejlesztéseket nem fogják érinteni – osztotta meg a sajtó munkatársaival Molnár Tamás, aki hozzá tette azt is, hogy ősszel egy fásítás is meg fog történni az új szigeten, amely elválasztja a rokkant parkolót a többitől.

Ma már csak a hűlt helyét látni annak az 50-60 éves fának, amit a környezetvédelmi hatóság kivágatott biztonsági okok miatt.
Fotós: Kecskés Zoltán

–  A környezetvédelmi hatóság elrendelte annak a sokat látott, 60-70 éves fának a kivágását, amely a bemérések szerint belül korhadásnak indult – több ága is leszakadt korábban –, de ősszel igyekszünk pótolni. Most is azt tudjuk mondani, hogy  egy fa helyett megint két fát ültetünk és így rendezettebb környezetben tudnak majd parkolni a mindennapokban az itt lakók – zárta gondolatait Molnár Tamás.

Erre a helyre ültetnek majd két fát ősszel a városgondnokság munkatársai.
Fotós: Kecskés Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában