Frissen Fejérből

2022.08.05. 15:00

Színes programokat kínál a harmincadik Öreghegyi Mulatság

Szent István ünnepének előestéjén a borlovagrendek hagyományos felvonulása, a lovagrendi avatás mellett gyerekprogramokkal, zenés, szórakoztató műsorokkal, utcabállal várják az érdeklődőket a 30. Öreghegyi Mulatságon.

Héjj Vivien

Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

Három évtizede már, hogy a városrész először hívta a szórakozni, kikapcsolódni a fehérváriakat az Öreghegy lábához. A Szent István ünnepéhez kapcsolódó augusztus 19-i program azóta hagyománnyá vált, a Bory-vár tövében minden évben együtt ünnepelhetik az érdeklődők és az ott élők az új kenyeret, míg a színpadon zenés, táncos rendezvények nyújtanak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

– Ez a 30 év lassan már történelem. Tóth István, az Öreghegyi Közösségi Ház legendás igazgatója volt ennek a mulatságnak a létrehozója. Eleinte egy másik, kisebb helyszínre álmodta meg, ám azt gyorsan kinőtte a rendezvény, így később a Bányatóhoz, majd végleges helyét a Bory-várnál találta meg. Szeretnénk, ha az Öreghegyen lakók és a városból ide látogatók is jól éreznék magukat. – fogalmazott Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője. Hangsúlyozta, a lakossági kérést és a környezetvédelmi okokat figyelembe véve tűzijáték helyett látványos lézershow zárja a napot.

A programokról Hermán Mártonné, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezvényszervezője elmondta, az elmúlt évek hagyományait folytatva 16 órakor megkoszorúzzák Nagy Benedek A szőlőműves című szobrát a Fiskális út – Pozsonyi úti körforgalomban.

A Bory téren azonban már fél négytől elkezdődnek a programok. A gólyalábas mutatványosok mellett zenés bábszínház előadás, valamint borlovagrendek felvonulása és borlovagavatási ceremónia várja az oda látogatókat. Negyed hattól Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntőjét hallhatják a résztvevők, melyek után Tornyai Gábor plébános áldja meg a bort és az új kenyeret.

A rendezvény szórakoztató zenés műsorok mellett idén is helyet ad a jótékonysági sütivásárnak, melynek bevételéből a Guillain-Barré szindrómában szenvedő fehérvári kisfiú, Major Zsombor gyógyulását, rehabilitációját támogathatják a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában