Frissen Fejérből

2022.08.18. 07:00

Néptánc, blues és rock and roll - Látványos műsorral zárult a Királyi Napok Folkfesztivál (képgaléria)

Nem mindennapi előadással zárult a Királyi Napok Folkfesztivál, melynek ötödik napján az amatőr tagokból álló Jászság Népi Együttes, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája közös előadással, a Mindenek Szereleme című műsorral léptek színpadra.

Borsányi Bea

Szerda este is megtelt élettel a Zichy-színpad

Fotó: gaborfeherphoto

Valószínűleg többeket meglepett a műsor, amelynek az elején még nem sokat sejthetett a közönség, hiszen az ifjú házaspár és a násznép – akik ugyan nem népviseletben, hanem hétköznapi ruhákban léptek színpadra – csendes bevonulásából arra lehetett következtetni, zajos lagziba csöppenünk hamarosan. És ez így is volt! Ám az első jelenet után, míg a táncosok levonultak átöltözni, a színpadon maradt zenekar játszotta kicsit blues-os, kicsit jazz-es dallamai, melyeket a népzenében használatos hangszereken húztak, már sejtetni engedte, itt most nem a megszokott néptánc előadásnak, hanem valami másnak leszünk tanúi.

 

A bevezetőben is említett közös műsor a néptánc, a népzene, a blues, valamint a rock and roll ötvözetéből született meg. A néptáncra és népzenére várók számára talán furcsán hatott, mégis összességében érdekes, lendületes és jó hangulatú, szórakoztató műsort láthattunk. Az előadást zenei hangzásban és táncos képekben egyaránt végigkísérte a hagyomány és a korszerűség, amelyek a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, az elmúlásról és az újrakezdésről szóltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában