Mintha a Beatles tagjai érkeztek volna a megyeszékhelyre

2022.08.30. 11:30

Mit keres a fehérvári Csónakázó-tónál egy sárga tengeralattjáró?

Kedv-vidámító kis alkotás fogadja a Csónakázó-tó mellett sétálókat. A sárga tengeralattjáróvá alakított vízakna sokak kedvence lett.

Házi Péter

Sokan megállnak egy mosoly erejéig a föld alól felbukkanó sárga tengeralattjáró mellett

Forrás: Fotó: Házi Péter

Mintha éppen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr érkezett volna meg, úgy „parkol” a sárga tengeralattjáró Székesfehéváron, a Szabadságharcos út végében, a Csónakázó-tó szomszédságában. Az ikonikus sárga tengeralattjáró a Kodolányi János Egyetem egykori főépülete előtt „bukkan fel” a föld alól, sokak örömére. 

A valójában egy vízakna átfestésével, ötletesen kialakított „tengeralattjáró” a festés állapotából ítélve nem tegnap készült, de a közösségi odalakon egy ideje megy már a találgatás, hogy ki pingálhatta ki a szerkezetet ilyen jópofán. Többen tudni vélik, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kezenyomát viseli a vízakna, hiszen nekik nem egy ilyen, közhangulat-vidámító akciójuk volt már a városban.

Ez egy korábbi kép: fogott rajta az idő, no meg a graffitik is
Forrás: Fotó: Horváth-Buthy Lilla

A sárga tengeralattjárón egyébként a festés hátán is újabb festés van, újabb, kisebb graffitik kerültek az alapgraffitire, tehát láthatóan foglalkoztatja az embereket a kedves kis színfolt „hogyléte”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában